Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ensamheten, kan vara så bitter.


Att döda ensamheten

Som att röra vid tystnaden stilla
När man inte ens andas, inga andetag spilla
Som om allting är öde fastän stan är full av liv
När man bara hör suset, inte ens egna stora kliv
Så går man där tills man glömt vad man ska göra
och ensamheten nästan går att höra
Och från bordet plockar man fram en lapp
Där skriver man något, så att inte tystnad kommer ikapp
Man skriver och skriver, och pennans udd är vass
Må orden inte finnas, må den texten vara kass
Kanske bara svarta streck tills pappret fått ett hål
Tappar därför pappret och då faller det en nål
Blott en nål kan döda tysnaden så lätt
Men döda ensamhet, nej det finns inget sätt.




Fri vers av Milian09
Läst 452 gånger
Publicerad 2006-07-27 18:07



Bookmark and Share


    Twobo
Jag gillar rimdikter. Det är lätt hänt att de låter för klämkäcka eller klichéartade men du lyckas verkligen bra med dina rim.
Bra samband mellan att ensamheten nästan går att höra och
att en nål kan döda tystnaden.
2006-09-04

  stefan.g
Fantastisk! Den liksom ger sig ut för dans. Den låter sig följas till toner av musik. Vad är det som kluckar likt båtar till havs? Jo, ren klar poesi med träffsäkra rim. Den var behaglig att läsa och jag gillar många meningar och ordföljder i denna text. Denna har du gjort riktigt bra. Tack för läsningen.
2006-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Milian09
Milian09