Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I feberdrömmar

I feberdrömmar våndades han ofta, svettig, som barn. Med ständiga öroninflammationer. Med värk.
Men ur de drömmarnas värld fanns intet gott att hämta.

Bättre var det ändå nu för honom. Nu på ålderns höst.
Nu kunde han drömma om allt det vackre i det förgångna.
Som när båten sökte vind i segel, fick fart och han vid rodret styrde ut på Skagerak. Mötte dyningen. Såg brotten mot kända grund.

Här är jag.
Det är jag som styr min färd.
Ut på havet.
Styr jag.
Långt
I sol och vind är jag.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-20 12:13



Bookmark and Share


  Minkki VIP
I sol och vind, ut på havet - så
2021-09-24

  Bengt H VIP
Det var en vacker kontrast
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP