Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej tack



Den gick förbi och vinkade på andra sidan gatan idag
tiden då jag inte levde
Vinkade; kom hit kom hit
Här finns ingen osäkerhet, löjliga nojor, ögonblick av panik
ingen bottenlöshet, ingen rotlöshet, ingen framtidslöshet…
Bara du och jag och tryggheten
Inte ens ensamheten finns här
Bara lugnet som lägger sig när man inte lever

Du kan skratta och ändå inte
gråta och ändå inte
älska och ändå
känna lugnet som lägger sig när man kommer hem
eller öppnar en ny bok

Kommer du?
( nej tack, jag vill leva)




Fri vers av ingeling
Läst 111 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-20 17:44



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Aha...Du skriver som i prosa, själv använder jag ofta fri vers. Man gör lite som man vill.
Konstnärlig frihet du vet. Bravo!
2021-09-23
  > Nästa text
< Föregående

ingeling
ingeling