Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På lagom avstånd



Det ligger ett gasljus över stan ikväll,
molnen glider spindelvävstunna och låga över hustaken
och röster hörs från gatan;
Några stämmor når upp och smälter in i väven
av luft och tystnad.
Orden stannar på marken.
Har någon mätt upp ett lagom avstånd för att man inte ska kunna förstå vad som sägs ?
En bil kör förbi, den är på väg bort,
bakljusen sjunker in i mörkret och slocknar.
Svajig radiomusik hänger sig kvar
i ett stigande sorl,
som ett oväntat besök på en fest
som plötsligt tar slut.


Några toner fastnar i hjärtat.
Det räcker så.




Fri vers av ingeling
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-23 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingeling
ingeling