Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


i ålder med mig


Mannen på bänken


Vi for förbi
tobaksaffären

jag kastade en blick
på dem där de satt

gubbarna på bänken

allmänt språkandes
nyfiket gloende
hopplöst sysslolösa

Jag tyckte mig
känna igen uttrycket
i ett av ansiktena

men
var det inte

Jag for iväg 45 år
bakåt i tiden

den blonda killen i nian
som spred respekt omkring sig

i sjuan jag
beundrandes hans redan då
karakteristiska mustasch

Nu sitter han där
på bänken med de andra

respekten förminskad
liksom mustaschen

i ålder med mig




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-22 19:40



Bookmark and Share


  Helen Bohlin lelle
Poängen gick fram...
Bra skrivet å resan tillbaka
Istiden var ett nödvändigt ont..



2021-10-10
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP