Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorglöst

Hejsan
Hej vad det går, år efter år,
och allting bara flyter på.
Det finns ingen hejd på tiden.
Vem bryr sig om individen
som frågar sig hur det ska gå
när tiden sätter sina spår.

Tjosan
Tjo på er gamla och unga,
här är det livat ska ni tro.
Vem bryr sig om att tiden går.
när så mycket lajbans pågår
Låt alla bekymren bero,
var välkomna till min gunga.

Hoppsan
Hej och hoppsan i galoppsan,
hu’vet upp och fötterna ner.
Eller tvärtom som omväxling.
Vi gör allting av ingenting,
passa på nu när livet ler,
satsa allt du har i kassan.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 89 gånger
Publicerad 2021-09-26 10:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström