Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Feberfåglar



Sakral, en sal att sjunka skönt och sova
i, evigt älskad, evigt viss och still,
till tid förbi, intill förgyllt sigill
som månglarmoderns arv och enda gåva.

Så viskas varmt i vallar gyllendova
och nådd i valv av feberfåglars drill
förvälls var cell i stelnad felpupill
att vidgas vitt till sannings supernova.

Där, nära natten, glöder vita glober,
och valven välvs till mellanrumsportal,
till stad, till fält, till hav och skystaffli.

Här målas målförbarmat jordalober
och färger formar fågelflyktens sal -
så vacker, värld, vid gyllsigill förbi.
















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-01 20:09



Bookmark and Share


  Syrran77
Så vackert och välformulerat. Jag älskar alliterationerna! :)
2021-10-02
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP