Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
20211006 onsdag


En hållbar värld

När man ser diagram på aktiemarknaden, så ser man att den hela tiden ökar i värde mer än inflationen. Det ger att det mest lönsamma och säkra är att spara i aktier. Man har befarat att marknaden ska mättas och företagen ska sluta expandera och istället stagnera. Men det är lite lufttankar att marknaden ska stagnera. För det är jorden som hela tiden ger av sina tillgångar och ökar aktieföretagens värde. Vi får trä, vattenkraft, malm, olja, grödor, mat och vatten av jorden som hela tiden ökar tillgångarna hos människorna. 

Pengar är bara en symbol för tillgångarna, Pengar är bara papperslappar, metallbitar och numera mest siffror i ett kretskort. Man kan säga att pengar är bilnycklarna till bilen som är jordens tillgångar. Om bilen är kvaddad, så har du ingen användning för bilnycklarna. Det är därför vi måste se till att världens produktion är ekologiskt hållbart, rättvist fördelat och sparsamt konsumerat. Mat är den viktigaste råvaran jorden ger. Utan en hållbar matproduktion så kommer vi att förlora vår föda. Och förlorar vi födan så spelar det ingen roll om vi har bilnycklar och bil, eftersom vi blir i för uselt skick att använda bilen. 
Övriga genrer av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-06 15:40Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Insiktsfullt skrivna ord att betänka!
Att placera sina besparingar på
Roulette-aktie marknaden som
bara kräver mer och mer
återbäring på Naturens
bekostnad! Ett tveggat
Svärd att att satsa på?2021-10-20

  Peter G VIP
Kloka ord!
En värld i balans är vad vi måste sträva efter! Något som ser ganska omöjligt ut då människan är alltför girig. en girighet som förblindar och som leder oss fel, tänker jag när jag läser!
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP