Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Höstkänsla

I höstkänningens tid
det leker lätt bland löven
när vinden smeker grenen
de faller skört som tårar
och färgar svarta stenen

En plog av fria fåglar
där morgonsolen glöder
de lämnar sin frihet
för länderna i söder

Den viner kallt på fältet
och nyper hårt en kind
den spelar över marken
vår lövfällningens vind

De vandrar längs vägarna
kring rallar rosens spår
kaniner söker trygghet
ett hem till nästa vår

Från dimhöjdens berg
en viskning träder fram
och sjunger höstens sång
till slattlandets damm

Kring höstlövens färger
barnen blommar ut
de tar sin lek på allvar
tills skymningen tar slut

Ett stilla regn från skyn
längs marken det rinner
ger välbehövlig näring
där solens strålar brinner

En vacker bilds gestaltning
när rimfrost täcker tegen
där kylan dansar ystert
med vintern tätt i stegen

Höstens stund är kommen
och sommardagen gråter
naturen gör sig redo
tills våren kommer åter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-12 07:11



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Vackra rader, och nu får vi drömma om blommor och fågelsång
2021-10-15

  Lottie Ålhed VIP
Fin slutkläm i fin dikt.
2021-10-13

  AiA Maria den fria

Fint!

Tack!

Berikande
Livscykler

Naturens
Naturliga
Flöde

2021-10-12

  Öknens Ros VIP
Så fint beskrivet om hösten, man ser framför sig en vackert målad hösttavla.
2021-10-12

  Feliaxel VIP
Fantastiskt vackra rader om hösten
2021-10-12

  Maria Sundelin VIP
Hösten är början och slutet på samma gång
2021-10-12

  Kungskobran VIP
Fint om hösten, nu går jag och lägger mig, väck mig i Maj
2021-10-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO