Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

I alla tider, hos alla folk
har frihet varit ett nyckelord
som innebär oberoende.

Många är de som gjort sig till tolk
för värdet av att vara frigjord,
och att slippa tvångets elände.

Nelson Mandela och Engelbrekt,
Jeanne d’Arc och Martin Luther King,
Mahatma Ghandi och många fler.

Namn som inger heder och respekt,
de gav sina liv för sin gärning,
en sargad världs frihetssymboler.

Vad är det som hotar vår frihet?
Krig, tyranner och meningslöst våld,
översitteri och pengars makt

Vi behöver ett trovärt dekret
som förhindrar våldsverkande sold,
ett frihetens evighetskontrakt




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 76 gånger
Publicerad 2021-10-13 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström