Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kyla och vind tränger sej långsamt på

kyla och vind tränger sej långsamt på

vintern är snart här men sommarens

 

minnen lever starkt kvar inom mej sol 

glädje bad grill månskens promenader 

 

med stjärnklara nätter fyllda av romantik 

och bus . allt det här ska hålla mej vid liv i

 

mej mörker och kyla i sex månader ska jag 

härda ut innan jag får höra fåglarnas symfoni 

 

igen men nu är den härliga vintern snart här

igen då det är tid för promenader tända ljus 

 

hemma med god mat . eller lite vin och en

ostbricka för alla som har ett hem att värma

 

sej i och inte går ändlösa nätter och fryser 

hungriga och förtvivlade utan planer för 

 

dagen eller framtiden för dom är sommaren 

en mindre börda att bära en kylan som tränger 

 

in i benmärgen i ylandet av sin egen hunger 

stackars människor . för en gång i tiden njöt 

 

dom sommaren som jag beskrev den ovan nu

är dom lämnade till sitt eget öde på gatan

 

ensamma hungriga oroliga och rädda för

framtiden som även jag är för min egen del .




Fri vers av den nakna poeten
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-16 19:00



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Känner stor empati med dessa, med dig som kämpar! Bra formulerade tankar kring livets strapatsrika mödosamma promenader.
2021-11-10

  Bengt H VIP
Intressant vändning. Och visst tänker jag också så.
2021-10-16
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten