Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en introverts behov av egentid


Att rå min egen tid

Fast jag älskar vänners sällskap

fast jag njuter puls och liv

fast jag älskar långa samtal

och jag trivs i sällskapsliv

så vill sinnet snart få vila

så vill tanken söka ro

alla drömmar fritt få spela

alla måsten få bero

 

Jag mår bra av hemvant mönster

når balans i lugnets frid

får kraft ur hemmets trygghet

av att rå min egen tid

jag blir stark på ensam vandring

där min tanke fritt får fly

uti skogens doft av mylla

över havets fria vy

 

Jag mår gott när kvällen skymmer

när min dag har varit fri

när orosmoln har skingrats

och jag funnit harmoni

se solens eldklot sjunka

i ton av guld och skärt

se över dagens minnen

- begrunda vad jag lärt

©JessicaMarieOlsson2021




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-17 15:28



Bookmark and Share


  mare VIP
Så vackert
dikten sparas

2021-10-17

  Stisse
Fin dikt med meditativ känsla.
2021-10-17

  Ola Rydberg
Fin rytm
nästan som att man hör en melodi
2021-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Skriver under till 100%.
2021-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP