Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Färden fortsätter.


BESKÅDANDE

Står på Näsvikens strand
skådar ut mot horisontrand,
tittar sen mot väster
kan ana Killebom.
Sedan huvudet rakt fram igen
vet att där nånstans är Litauen.

Ser svanar här i vikens vatten
skymtar Kastellet ute i gattet,
tittar sen mot öster
kan ana Tosiga Bonnada'n.
Sedan om jag sträcker mig på tå
Lövmarknaden syns ju då.

Vid Näsvikens vatten hörs musiken
som har skrämt bort katten,
vänder mig då hela varvet om
undrar hur Östersjö in i staden kom.
Det är nån slags festival
här kan man dansa, sjunga å ta Rosa på bal.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-18 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar