Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTGRÅT

Löven virvlar ner från träden.
Gör stegen prassliga under mina fötter.
Ser en död fjäril i en buske, en sorgmantel.
Den får mig att tänka på avsked.
Avsked i kyrkan från våra nära
och kära som vi älskat och saknar.
Avsked även från sommaren som varit.
Klumpen i halsen löses upp och tåranrna rinner.

Vänder hemåt, torkar tårarna och snyter mig.
En ekorre kommer skuttande emot mig på stigen,
stannar till och tittar på mig med sina pepparkornsögon.
Skuttar snabbt upp i närmaste träd och sätter sig på en gren.
Solen bryter igenom trädens grenverk och höstens sanna färger visar sig.
Det prasslar i löven!




Fri vers (Prosapoesi) av Ezmeralda VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-22 12:44



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Du igång med
en höstsång den
visar livets gång
och du här igen
på bra språng!
2021-10-23

  stormengudrun VIP
Vacker och sorglig - som en riktig dikt ska vara <3
2021-10-22

  Marita Ohlquist VIP
En fin och tankeväckande text om olika upplevelser på en höstpromenad.
2021-10-22

  Sparvögat VIP
I hösten vilar dystra tankar men även skönheten i vackra färger…
Fint tecknar du höstens sång!
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP