Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvors dans

Det går en stillsam vind
när kvällshimlen är röd
På stigen ned mot sjön
en virveldans så spröd

Jag ser en rad av älvor
så skönt i månens sken
De svävar fram i natten
så trolskt på lätta ben

De visar mig sin glädje
och tar så ömt min hand
de för mig ut i dansen
som vackra sidenband

Vi dansar runt på ängen
med månen som en vän
Att allt är som en saga
det har jag nog på känn

En älva gav sin kärlek
till mig på öppen äng
Hon skänkte av sin lycka
där i min varma säng

Du är som en prinsessa
du skogens sköna mö
Din hy är len som silke
din skönhet kan ej dö

Att leva ut i drömmen
är något som jag vill
Ibland jag bara önskar
att tiden fick stå still

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-01 07:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bedårande vackert och stämningsfullt!
2021-11-11

    Lena Staaf VIP
Vackert, dröm och saga i ett.
2021-11-01

  Susen VIP
Du trollbinder mig i denna vackert rimmade dikt. "Ibland jag bara önskar att tiden fick står still"
2021-11-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om sagans ljuva väsen.
2021-11-01

  Marita Ohlquist VIP
En ljuvlig text om ett möte i månens sken.
2021-11-01

  Maria Sundelin VIP
Väldigt vackert
Jag älskar dimma
2021-11-01

  Öknens Ros VIP
Drömska ord om dessa sagans väsen.
2021-11-01

  Feliaxel VIP
Drömlika rader
Fint
2021-11-01

  AiA Maria den fria

Drömheta
Trolska
Vackra
Toner

Tack!
2021-11-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO