Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någonstans måste man börja efter några års uppehåll.


Nattsinne

mörkret omger oss

trots
bedövande ord

små ljud som
tystar

även om
drömmarna,
de ljuslösa

försöker bära

även om

/

mörkret omger oss

de sväljer kroppar

är du vid liv?

/

jag vill att
tiden ska gå

min största rädsla

att tiden ska


att stiga upp

trots att
mörkret omger oss

även om
de sväljer kroppar

och tomrummen fylls
av hunger

så intalar jag mig:
vintergatan vattnas
och tårarna när jorden

/

försöker bära

värken som passerar
genom håligheten

som formar
ens person

trots
bedövande ord

små ljud som
tystar

hungern


tomrummen -


vidstängda ögon

och rädslan,
döden och det förbjudna,
det som viskar:

tiden, tiden, tiden




Fri vers av Adam Andersson
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-30 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson