Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankeexperiment



I

en prolog till något som aldrig kommer bli

 

som aldrig får vara

som kanske aldrig ens fanns

 

men fragmenten kvarstår

som ett skoningslöst tankeexperiment

 

var det bara flimrande flammor i min avgrundshjärna?

kaninhjärtat som skrev fabler mellan slagen

den hungriga munnen som högg efter halmstrån

handen som avlägsnade sig

 

II

en prolog till något som är så omöjligt fel

men så smärtsamt närvarande

 

som doften av tvättmedel och vardag på din nacke och dina nyckelben

 

är det inte sorgligt hur vi sitter här och sakta iakttar

hur något så otroligt verkligt blir till

solblekta polaroidbilder

och sprids för vinden

 

 är det inte vackert hur vi sitter här och gör det rätta valet

 

III

en prolog som inte är en prolog

 

det är ödets ironi

 

det är dock klokt att inte övertänka saker

inte ifrågasätta vad universum ger och vad universum tar

men

hur kan man annat än att tänka sönder tankar

när man har ett inre liv som tycks leva parallella liv

 

IV

en prolog

hoppas det inte är en epilog

 

kanske bara potentiella smaker på tungspetsen

förnimmelser av solvarm mossa och nyplockade päron

 

långa nätter vid vidsträckta horisonter och lummiga skogar

 


är det inte vackert och är det inte sorgligt?




Fri vers (Fri form) av Adam Andersson
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-01-28 18:44



Bookmark and Share


  Snödis VIP
Fin! "som doften av tvättmedel och vardag på din nacke och dina nyckelben" var en särskilt bra formulering.
2024-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson