Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livet som introvert


Det finns saker jag måste få göra



I

det finns sökande blickar
de
äter upp mig
och vill, vill, vill
så otroligt mycket

jag vill ge gensvar
öppna upp, plocka ut, visa er
här är jag
jag
äter upp mig

II

min viljestyrka ersattes
med illvilja
och jag blundade
för det perfekta brottet

III

alla mina gärningsmän tycks
ovetandes geniala

alla mina gärningsmän tycks
vilja väl

men
det finns en sak jag måste få göra
en för mig livsviktig sak

jag behöver fly scenen

IV

det finns sökande blickar
de
äter upp mig
och jag vill, vill, vill verkligen smida
världens bästa ursäkter för er

jag öppnar upp, plockar ut, visar er
väggar, murar, fort, slott
jag…
jag hoppas ni förstår

V

det finns en sak jag måste göra
för att hantera mig själv och ert sökande

jag flyr scenen

flyter med det flyktiga ljuset
in i fristaden bland skogens dunkel
som att återse en gammal vän
men samtidigt göra en ny bekantskap

jag känner hur en gnutta fjäderlätthet slår rot
spär ut skavandet i kroppen

omvandlar illvilja till välvilja


VI


i mossbädden kurar jag ihop mig
gör ett avtryck ingen annan kommer att se
allt är mitt och ingenting är allt
jag tänker att jag vill smaka på träden i dig
och livet börjar kännas vackert igen

jag återvänder
och livet känns så jävla vackert igen




Fri vers (Fri form) av Adam Andersson
Läst 40 gånger
Publicerad 2024-01-08 17:38



Bookmark and Share


  Respons VIP
Ibland måste man göra en lång resa för att komma rätt. Fin balans mellan flykt, frihet och trygghet!
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson