Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnessaker




tystnad, tagning



vi sitter i det fuktiga gräset


ser festen glöda slut


med skärselden i ryggen


 


sorlet ebbar ut


vi kupar våra händer och dricker djupt av lethe


 


cigaretter och blickar som flackar


regnet, smilgroparna, utklädnaderna, sminket


är det


damm eller himlakroppar


som rör sig mellan och över?


 


prestationer, artigheter, skyldigheter


listor, nebulosor


vi tolkar, projicerar


visst är vi duktiga och kunniga?


 


-


 


har du läst den boken, sett den filmen?


författaren är ett underbarn, regissören ett geni


har du tänkt på hur befängt det är att vara vid liv?


 


-


 


”det är jag som är döden”


”då får du visa vägen”


 


-


 


minuter till timmar till


drömtid


den samlade skammen, publiken i huvudet


vill inte låta tystnaden ta oss


vill inte utplåna allt med dessa ord, ord, ord


ekande jävla ord rinner ut


som tjäran -


 


i cigaretterna, blickarna


tappar fokus


regnet, smilgroparna, utklädnaderna, sminket


-


 


det känns helt okej 


med en tillflykt från verkligheten


 


-


 


det kalla ljuset från staden möter oss


gör oss ofrånkomligt hela


närvarande, medvetande


främmande organ som stötts bort


 


-


 


”vi är här nu”


”är det okej om jag stannar en stund?”


”ja, visst det går bra”


”är du säker?”


”ja, det är klart, natten lever än”


”du är knäpp”


”tack, ja, jag är nog det”


”men det är ju du som är döden så det är inte så konstigt”


”fast man är ju ganska knäpp om man vill umgås med döden också, eller förlåt, man är helt befängd”


”sluta prata nu så går vi in”


 


-


 


dagen efter:


 


livet fortsätter, ljuset skiftar


minnessakerna tynger våra anklar


drömtid


till minuter till timmar till


 


bryt




Fri vers (Fri form) av Adam Andersson
Läst 8 gånger
Publicerad 2024-03-17 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson