Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att bli skärskådad, att hemsökas och att vilja fly


Jag knyter en ögonbindel

 

 

en tom målarduk sätts i brand

intuitivt skapande

en dörr uppenbarar sig

 

minnet:

de såriga fingrarna gräver

i den söndrade jorden

naglarna går av, växer ut igen

 

dörrens glipor växer

jag skymtar flimret bakom

ett förlåt fastnar i halsen

 

minnet:

de bortglömda händerna lägger

en skugga över himlen

kväver stjärnorna, stoppar svärta i lungorna

 

jag knyter en ögonbindel

ett dovt bultande i öronen

går elden till mötes

 

det intuitiva skapandet:

det levande, leende

köttet

till aska

utochinvänd snö

dalar ned, tränger in i lysrörslabyrinten

 

smälter in i samtiden

 

 

 




Fri vers av Adam Andersson
Läst 112 gånger
Publicerad 2021-11-11 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson