Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I lång klänning I det havrefärgade längs röda klippor Mitt i ett brottstycke i ett nybyggt stort rött hus dör hennes tvillingsyster samtidigt som delar av hennes hjärta börjar leva. Det är år 2000.


Inpass

 

ögat drar sig lättjefullt över kanten 

svimmar till,

vaknar upp till lätena från de cigarret

impyrda rummen. Då män var män. 
Deras rädsla gick att ta på. 

 

Kantigt utslocknat hopp intill de 

diken som bilen vant passerar 

varje dag. Ögats ansträngning och 

trots det menstruation. Gammal 

blick men ägg som inte befruktas. 

Kärleken bränner än i korta ögonblick. 
Samma finlandssvenske man. Dottern 

lixom snavar över allvaret spårar om 

mina slitna potatisfåror. Jag ber gud 

om allt och inget men jag försöker verkligen 

på allvar att iträda mig någon slags duktighet 

som om inget annat räddar mig. 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-12 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP