Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om skogen igen


En annan dag

En annan dag
Någon gång
Kanske
Stiger röster
Med kraft.
Skogens sus och
Hemliga liv
Över och under mossan
Får en röst.

Tveksamt stiger en ton
Mumlar obetydligt
I trädens kronor.

Vi mäter koldioxid
Samlar data
Räknar arter.
Vidden av vår Okunskap
Oändlig.

Skogen är del av våra lungor
Våga andas in och andas ut.
Låt tonen stiga hög och klar.





Fri vers av 1001
Läst 121 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-11-13 10:49



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vacker dikt, rik på innebörd och aktuell!
2021-11-13

  Kajan VIP
Du väver fram skogens och naturens helhet.
2021-11-13

  Katinka VIP
Oerhört vackert om Skogen.
2021-11-13

  1001
Helandet börjar i andetaget
Viljan att leva
Och
Allt som är är det vi är
Ja helandet börjar med oss själva
I vår verklighetsuppfattning
Vi är del av helandet
I varje andetag vilar vår vilja.

Ja lyssnandet är förutsättningen
Tack för ord
2021-11-13

  AiA Maria den fria

Tack för gemensamma ande-tag!


Saknas viljan
o modet
att se
hjälper
inga fakta

Vetskapen minns

Valet är att lyssna

Kunskap och visdom
visar vägen
till helande

...viskar vinden
...trummar jorden

Tack!
2021-11-13
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001