Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mer om demokrati


Livets hemlighet

Ge mig vackra ord
Om molnen
Hur högt de än stiger
Samarbetar de med skogen.

Hela havet speglar sig
Självklart
Molnen vilar tunga i
kretslopp utan konkurrens.

Kamp om makt
Sekundär
Samarbete är en sång
En symbios mellan allt som är.

Demokrati bär frihet
Mötesplats
Ord ringlar som rök
Mot skyn En kör av skilda röster.

Maktens korridorer ekar
Ödsligt
tomma ord tar tid
Tar plats i stadens kiv.

Nederlag kallas framgång
Seger
Stolta tal och svek
trampar tungt i vanda spår.

Den Osynliga handen
Ett grepp,
drar i vävens trådar
revor gapar såren blöder.

Demokrati är valet
Möjlighet
Trots fega spel för galleriet
En dröm om speglad verklighet.

Sanning ryms i ordet
Solidaritet
Med minsta livets nerv
Vävs livets hemlighet.




Fri vers av 1001
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-19 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1001
1001