Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivutmaning att skriva utifrån barnet inom sig.


Innan jag blev vuxen

jag vill få fortsätta leka i skogen
och bygga koja
ropa att det kommer en varg
men det var bara grannens gråhund
som smitit
jag vill fortsätta leka
se saker i svart eller vitt
jag vill fortsätta vara liten
tänka att mamma och pappa kan allt
jag vill ha saker osedda och osagda
jag vill ha saker ogjorda
vill ta tillbaks tiden
till före allt gjorde ont
när vi lekte med lego och struntade i
om håret var borstat eller inte
till innan någon började säga
att jag var konstig och knäpp
innan ni blev kalla och tysta
mot varandra
innan hån var ett sätt att prata
i min familj
jag vill ta tillbaks tiden
till före
innan
jag blev vuxen




Fri vers (Spoken word/Slam) av Kitty Jogenby
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-27 10:26



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, det är lite som kanten av ett svart hål, saker som åker in där fryser fast på horisonten eftersom ljuset stannar upp, på samma sätt ser man sig själv som 17 när man tittar sig i sin inre spegel, där stannade nog åtminstone jag rent psykologiskt, så får man väl kalla oss för Puer Aeternus eller något annat psykologiskt begrepp, who cares :)
2022-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Kitty Jogenby
Kitty Jogenby