Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon från Stockholm

Tillvaron är en annan nu,
i det största tegelhuset på byn.
Platsen där ingen vill hamna,
men dom flesta gör ändå.
Här finns pizza i huset på storgatan,
som inte är speciellt
stor.
Längtan efter smaker
är svår att stilla.
Tillvaron är en annan nu,
inlandets kulinariska torka.
Trots att det hunnit bli ganska
längesedan,
flytt på 73 mil
och känsla av hemma.
Tillvaron är en annan nu,
evigheten står som stilla här.
En undrar hur en
kommer in.
Jag, en sån där från Stockholm,
det är som ingen skillnad
för dom här.
Tillvaron är en annan nu,
och postkod 740 11
i Almunge pastorat är
något helt annat än stan.

Bara
så ni vet.




Fri vers (Fri form) av Kitty Jogenby
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-26 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kitty Jogenby
Kitty Jogenby