Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alternativt slut, skrivutmaning- skriv och berätta vad som hände sen. En text som ger min patient "Sara" ett alternativt slut.


Vad hände sen?

Dagen kom då hon gick ut gymnasiet med rak rygg
och hår som nådde långt ned över axlarna.
Vännerna stod samlade med öppen famn,
glada att se henne.
Dom skrattade, kramades och
lovade att för alltid hålla kontakten.
Alla dörrar var öppna
för framtiden.
Hon fick uppleva kärlek och passion,
nakenbad och rödvinsfylla.
Hon fick göra allt hon drömde om och lite till.
Hon träffade sitt livs kärlek,
fick det där bröllopet hon aldrig vågat tänka på.
Omgivna av vänner och familj
fick dom lova att välja varandra
och livet, varje dag.

Hon fick vara levande,
vid liv
och fullständig i sin existens.

Utan rakat hår, sårig hud och slangar överallt.
Hon fick leva.

Hon fick förverkliga allt hon drömde om,
se sitt friska jag i spegeln.
Hon kunde glömma alla minnen av sin sjuka kropp,
av allt hon fråntogs.
Hon fick glömma sorgen av alla framtida förluster
och jag kunde minnas henne,
som den som överlevde.

Hon fick leva.




Fri vers (Fri form) av Kitty Jogenby
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-22 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kitty Jogenby
Kitty Jogenby