Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets kast med chans att göra mål

Vad konstigt livet blev
inte alls som jag som liten flicka trodde
att vid vuxen ålder skulle alla
pusselbitar falla på plats
tryggt och lugnt med man och barn
inga bekymmer
livet skulle bara vara
så tryggt
så beständigt
så bekymmerslöst


Lilla flicka
vilken tur du inte visste
hur livet skulle kasta dig
än hit än dit
toppar och dalar
kärlek och misär
från land till annat land
från kärlek till övergivenhet
från glädje till djupaste smärta


Lilla flicka vilken tur du inte visste
hur många gånger du tvingats
starta om på nytt
att tryggheten aldrig skulle infinna sig


Jag tackar dig lilla flicka att
du följt med mig
på dessa villovägar
och att du finns kvar i min vuxna kropp
och att du lilla flicka och jag vuxna kvinna
funnit denna nya stig att
vandra tillsammans in i detta nya äventyr
som kallas
Livet
och där en annan kärlek råder
där vi båda är älskade




Fri vers av Nic
Läst 204 gånger
Publicerad 2006-07-30 02:21



Bookmark and Share


  Rachel Roth
Ja, visst är det tur att man inte vet i förväg och vad tråkigt det skulle vara. Blir berörd särskilt av sista versen som visar en ömhet mot det egna livet, det egna självet som fått utstå allt detta samt det hopp som det inger
2006-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic