Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Radhusliv


Granne är granne
med sin egen granne

Bland en del takplåt
Tegel eller nymålade
Bräder och välansade
Gräsmattor

Och utanför tätorten
Susar mäktig granskog

Innan det är dags för
välsmorda hungriga
Maskiner att komma
och käka upp dom

Runt sin Busskur på
morgonen står skol-
ungdomar andas in
kådadoften

Och funderar på vad
De ska göra och flytta

Till när de äntligen fått
ett
eget liv att ta hand om


med glädje/ångest
Eller båda delar



Medans de kivas om
Varandras uppmärk
-samhet eller håller

Helt tyst som om de
ej fanns till över
Huvud taget trots
Att de ju måste det

Och de första måsarna
Flyger fria över deras
Huvuden högt skriande
Nedåt älven till. ..




Prosa av Sefarge VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-02 09:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Levande miljöskildring. Busskur och ungdomar, älven, osv
2021-12-07

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet. För barnen är nog radhuslivet bra, de har alltid kompisar. Men annars - fy för att bo i radhus. Alla håller rätt på varandra, skvallrar och jämför. Nej hellre ensam i skogen eller i ett anonymt flerfamiljshus.
2021-12-02

  Kungskobran VIP
Fint tecknat. I mitt nästa liv vill jag bli som Jonathan Livingstone Seagull
2021-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP