Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Selektiv begrundan?




Rävmånad in i
Ramadan som
förgrenar sig

Utsträckt genom
dagrar och magar

in och ut genom
varandras landskap

Om natten när mäns
-kligheten sover lite

Och trafiklarmet tystnat
nästan helt kan man
Även in i städerna med
Fullmåne ovanpå

Höra rävens kusliga skrin.

Från det heliga Allahs
och
Jesu-tids dagar

Att allting är sig likt
men ändå så olikt

Inifrån människans
Begrepps värld av
Sanning lögn fantasi
och verklighet

Någonstans på jorden
I en rostig spann med
droppande vatten

Där inuti ekar ännu
Rävens ofattbara skri

Oavsett en helig/ohelig
eller
bara en helt vanlig tid?







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-05 16:16



Bookmark and Share


  Susen VIP
Följer orden i denna bildskapande dikt. Snyggt!
2021-12-06

  Kungskobran VIP
Fantastisk dikt, bokmärkes
2021-12-06

    Lena Staaf VIP
Vacket, stämningsfull och samtidigt lite kuslig dikt med räven som tema.
2021-12-05

  Kajan VIP
Den röda rävtråden binder ihop texten känslomässigt, stämningsfull betraktelse !
2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP