Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UTRYMNING OCH INFLYTTNING

En gång för länge sedan
i staden Avaskär
försmäktade och levde
folk som folk gjorde mest.

Trygga emot yttre makt
som ville skada och förgöra.
I skydd från Brömsehus
ner till Ronneby.

Nu ville dom visst att alla
skulle flytta till den nyare staden,
ett bösslängds avstånd härifrån.

Men varför kunde inte dom som
ville bara få bo kvar?

Nå i nutid kan man spekulera
och orera om hur det varit då.
Men året sextonhundra blankt
var Avaskärs storhet slut,
och dess framtidsdröm
den gick i sank helt absolut.
Till Kristianopel man flyttade så.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-11 20:15



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, varför kunde de inte få bo kvar?
2021-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Ungefär som mysteriet i Skanör Falsterbo, som det talades om i programmet "Sverige" denna kväll.
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar