Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå den pågående artdöden


Den vi inte förstår

Vintern står kall och tom
Så långt bort förlusten av surr
Glömt är sommarens svidande sår
höljt i vitnande dimma.
Den drömmande fjärilen i sin dvala
I osedda springor gömd.

På vid gavel gapar tomhet
Över bin, flugor, humlor, fjärilar
Att längta efter sommar hjäper inte mycket
Kyla och mörker dånar genom skogen.

Det kalla hamrandet på
Min själ klingar ohört
I denna tid utan nåd
Då de osedda, de ohörda minsta små
Går som i ett sus ur tiden.

Stumt viskar årmiljoner tillbaka
de minstas liv som bygger varje vår
Revor, blödande sår
Är snart allt som återstår
I hettans tid när skogar brinner
ett skri mot himlen
Då allt vi längtar förgås.
En suck går genom tiden
Den vi inte förstår.




Fri vers av 1001
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-13 15:39



Bookmark and Share


  annalena VIP
Årmiljoner känns som Väldigt Länge sedan.
Bra att ha ord.Tack
2021-12-14

  Solstrale VIP
En god vandring i orden som ger reflektioner! Beundransvärt bra!
2021-12-14

  AiA Maria den fria
Tack!

Viktig
Medveten
Smärtsam text

Utan insekter inget liv!

3/4 av våra insekter har försvunnit pga av människans framfart...
2021-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Att längta efter sommar hjälper mig och det kan vare sig du eller någon annan ta ifrån mig.
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001