Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra folkväsen

våra svenska folkväsens argusögon
skådar amerikaniseringens stormhorder
och samlar sig för strid

ur skog och berg kommer de

från grantopp och stenrösen

från pörten härbren fäbodar
gruvor kåtor ladugårdar
stiger de fram ur glömskans dimmor

vättarna röker ut Walt Disney med surved
gårdstomten förbannar Coca-Cola-tomten
trollen lägger sten framför köpcentrumporten
älvorna välsignar uteliggarna
maran lägger etter i syn på prästerna
skogsrået vilseleder krämarna
allmogens andar besöker ensamma
särimner tar plats på bordet
lyktgubben lyser i folklivsdunklet




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-15 08:02



Bookmark and Share


    tramp
Bra text om folktro och hur den har gestaltat sig och gestaltar sig i dagens samhälle.
2021-12-15

  Bengt H VIP
Tycker om orden som kommer fram i dikten, de känns mycket originella. De stödjer säkert folksjälen med sin vederhäftighet.
2021-12-15

  Larz Gustafsson VIP
Sverige är ICKE grundat på asatron.
Tack och lov. I så fall hade vi offrat levande människor nu.
Men Jesus har offrat Sig en gång för alla. Det är MER än nog.
2021-12-15

  Larz Gustafsson VIP
"I'm so bored with the USA!" (The Clash)

Asatron tar jag också totalt avstånd från.
Tor, Oden m fl är onda andar från Satan.
2021-12-15
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP