Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lät du dig bli överraskad

Lyckan lyckades jag fånga år sedan,
men greppet var alldeles för hårdhänt.

Lagt tonen för kommande tid,
men jag har alltid sjungit falskt.

Livet går vidare,
men jag gick hem istället.

Leker kurragömma med ödet,
men lovar mitt gömställe är bättre denna gången.

Låter som gryningen ute,
men låtsas som natten aldrig avslutades.

Leendet tvingas genom dagen,
men inte mot spegeln.

Likväl har allting sitt pris,
men jag har alltid kämpat genom fattigdomen utan pin.

Likadant spelar sig cyklarna ut,
men du kan väl säga att det sitter i ryggraden.

Lägg dig ner nu för att slappna av,
men lämna ögat öppet.

Låt dig inte bli tagen på sängen.




Fri vers (Fri form) av c_joel
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-16 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

c_joel
c_joel