Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fara

Städa rummet.
Lev i slummen.
Rävarna styr
hönshuset.

Blodet ungt,
Blicken tung,
valparna lär sig
skälla först.

Vår röst, porös,
ett ljud, härrör;
skyddsnätet
blivit kapat.

Listig saga,
vakna vara,
livet i grund,
skall sättas i fara.

Ty narrativa sång,
låtas lockas till dans.
Ty avlägsna själ,
låtsas fyllas av ro.

Ett gift i tanken mot land.
En gift till tanken av tro.




Fri vers (Fri form) av c_joel
Läst 87 gånger
Publicerad 2022-03-31 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

c_joel
c_joel