Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


God Jul! Foto av författaren, frostig gräsmatta här på gården.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 24

 

Viktoria (klättrar upp från balkongen): Väldigt god jul på er, flickor och tanter! Här sitter ni och broderar och skroderar som om ingenting hade hänt?

Ada: Allvarligt talat, det har det ju inte heller. Här står tiden stilla, eller går i cirklar. 

Beda: Brudar, knip käft! Jag håller just på att bemästra de sista stygnen i broderiet.

Cilla: Chilla, chilla, coola ner er!

Dora: Dåraktigt klättrande!

Emma: Eviga trätor... men God Jul på er, i alla fall!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 172 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-24 02:54



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Skojfriskt jular bonaderna fram i den snurrande cirkeln där hjulen satts i rullning, dvs de små grå får sina klappar... Och vaknar till liv! Fint du delat och skapat! Tack så hemskt mycket för kalendern! :)
2021-12-27

  Evelyn Falk Möller VIP
Tack för denna härliga historia.

2021-12-27

    Lena Söderkvist VIP
Alla på plats till slut, precis som i tvkalendern. Det hör till, jag gillar ditt slut.
2021-12-25

  Kajan VIP
Emma visar på Julens förmåga att föra samman och överbrygga olikheter; och Viktorias förkärlek för dramatik blir mycket tydlig här, och Dora är förnuftets röst (nåja..). En spännande och originell kalender, men jag tror att de här kvinnorna mycket väl kan dyka upp när man minst anar !
2021-12-24

  Anya VIP
Vad bra att Viktoria fick komma in i gemenskapen. Önskar damerna och författaren en riktigt God Jul.
2021-12-24

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, en kan ju undra vad som faktiskt hände utanför rummet där brudarna sitter och broderar.... Viktoria torde ha förtäljt en helt annan historia?! Men jag är glad att du skrev, så vi fick följa denna cirkel ända till fullbordan.
2021-12-24

  100apor
Det har varit roligt att följa den här cirkeln! Tack och God jul!
2021-12-24

  Maria Sundelin VIP
God jul
2021-12-24

  Inez L
Tycker mycket om broderitemat som bildat mönster i din diktsvit. Önskar God Jul!
2021-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X