Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om kärlek

Så...
Det var det du menade?

Det var livet du talade om?

Jag ser nu. Först nu.
Att kärlek kan leda till hat.

Lycka till olycka
Kärlek till hat
Omtanke till egoism
Skarpsinne till vansinne.

Kärlek till hat.

så. Det var livet du talade om?

Om kärlekens eld.
Den som är så brinnande het
att endast de som är dumma av kärlek
kliver så långt in.
Att energin blir farlig.

Precis som vilken drog som helst.

Säg, vilken människa kan vara apatisk inför sin drog?

Så. Kärleken ledde till sorg.

Olycka
Vansinne
Och egoism.

Droger har gudars makt över människor.

Så.

Det var livet du talade om?

Ja.

En dag.




Fri vers av aberatio
Läst 469 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-07-30 22:50



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Jag gillar framförallt den allvarliga samtalstonen in den här. Och då, i min läsning, stapplar jag över raderna:

\"Säg, vilken människa kan vara apatisk inför sin drog?\"

och

\"Droger har gudars makt över människor.\"

Så jag undrar om texten kanske inte bli än starkare utan dem?

My 2 cents. Och inledningen fångar mig som piketpolisen.
2007-10-22

  Magica VIP
Ja visst kan det vara som en drog att vara kär, att vara beroende av nåt...det är inte bra...men bra skrivet! :)
2007-09-02

  MotherBitch
så vackert...
så...smärtsamt...
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio