Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livskämpar

Mörkaste djup
Svartaste svart
Inga nyanser
Bara ett slut

Döden så nära
Smyger med lien
Fyller så gärna
Din prövade ven

Du skälver som vaggad
Men är inte trygg
Någonting glimmar bakom din rygg

Kapar din själ
Tuggar och tömmer
Du hoppas du glömmer
Du lever väl?

Liv och hälsa
Suger han ut
Din bägare livskraft
Dricks frustigt som saft

Nu greppar ångest
och fyller din kropp
Förgiftar och sörplar
Upp tankar om hopp

Så du tog en näve
Men inget beslut
Ville väl bara på mörkret få slut

Du ringde en vän
Strax innan sen
Sirener och tjut
Var ditt liv slut?

Jag stod i tystnad
I tomhet och kval
Skulle du leva
Fanns du än kvar?

Du måste finnas
Ännu en dag
Ditt liv är viktigt
Jag finns här på riktigt

Min enda önskan
Är att du orkar
Minut för minut
Jag sitter bredvid

Tillslut har vi klarat
Timmar av liv
Dagar blir minnen
Tillsammans och tid

© Malin Tyberg


















Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-26 03:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men du...
Vi sjunger i en sång: "Ljus bryter fram ur det djupaste mörker..."
Det är Han som är världens Ljus. Jesus Kristus.
Han löser från ångest.
2021-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP