Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


solstråle


Julen deluxe


Jul traskar på över
nattgammal is
Kölden mig omringar
på köldens vis

Bilar på bron
åker hem ifrån stan
där de har shoppat
och slängt sin julgran

Solen sig gömmer bak
hustakets rand
jag går och nynnar
som jag gör ibland

Bäst som jag vandrar
så får jag hux flux

solen i ansiktet
= julen deluxe!




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-27 17:45



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Precis, julen är alla dunkla ljus och så plötsligt får man ett starkt ljus som övertrumfar alla glimmande bågar i alla guds hus. Kul idé till dikt!
2021-12-29

  Cikoria Blå VIP
Den tycker jag om! Humor, natur och jul plus bra rim.

2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP