Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla på himlen

Stilla på himlen fladdrar Aurora Borealis
likt luftiga gardiner i sommarbris
stjärnor planeter
mångata på fjordens vatten
som fyrar
Noctiluca
som eldflugor i dans
som blixtar på himlen om natten
regnbåge
halo kring solen
Blå Timmen över snö
som gnister från lägerelden
tomtebloss
nödraketer
bomber över städer
Eller
som enskilda vattendroppars tinder i träden när regnet upphört
och de solbelysta kan lasra likt smycken
som koboltblå safirer
rubiner diamanter
smaragder citriner
som
glittret i ögon på skrattande barn
som
din tändande blick den allra första gång.





Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-29 10:29



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Ett sant smycke till stycke!

Ser så mycket i allt detta skimmer, minns ögon som glimmat och stunder av all livets förundran bubbla upp. Så starkt!
2022-01-02

  Gunwale VIP
Ljusets alla olika uttryck - utan att nämna ordet ’ljus’ …

2021-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP