Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godnatt

Jag bar dig
Under det vackra vädret
bar jag dig
Över gräset bar jag dig
På somriga grusvägar
mellan rapsgula fält
och ulliga moln
bar jag dig

Genom skogen bar jag dig
Över rötter och stenar bar jag dig
På krokiga stigar
mellan snåriga taggar
och taggiga snår
bar jag dig

Till stranden bar jag dig
Över haven bar jag dig
På sjungande armar
mellan skummande vågor
och salta stänk
bar jag dig

Genom öknen bar jag dig
Över väldiga dyner bar jag dig
På bortblåsta leder
mellan yrande vindar
och gassande sol
bar jag dig

Omkring bortglömda länder
bar jag dig
Över gränser som suddats ut bar jag dig
På ogiltiga handlingar
mellan visslande kulor
och krängande vrak
bar jag dig

Genom stormar som rasat
bar jag dig
Över törstande floder bar jag dig
På rangliga broar
mellan hungriga vilddjur
och ylande själar
bar jag dig

Under stjärnorna bar jag dig
Över daggvåta ängar bar jag dig
På nyvunna krafter
mellan sovande boskap
och ljudlösa marker
bar jag dig

Jag bar dig
Till vägens ände bar jag dig
Bortom världarnas ände
och drömmarnas ände
Mellan vakande klockor
och sårfyllda ord
kysser jag dig
godnatt




Fri vers av Söndermarken
Läst 667 gånger
Publicerad 2006-07-30 23:47



Bookmark and Share


  sara747
vackert
2006-07-31

  Ola Rydberg
tung stark och välskriven
jag bar dig blir till ett mantra
2006-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Söndermarken