Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Det har varit både roligt och knepigt att få ihop den här sagan. Tack för intressant samarbete, önskar er alla en god fortsättning på det nya året!


En annan julsaga, sista delen

 

Scrooge vaknade sakta i sin säng. Han satte sig på sängkanten, drog på sig ullstrumporna och försökte sin vana trogen minnas nattens drömmar. Visst hade han drömt om julen. Och om sin husmus, Marley? Och sedan hade han märkligt nog sparkat sig fram genom snön för att dela ut böcker och andra gåvor till fattiga barn. Det var verkligen inte Scrooge' s vanliga stil, han var ju allmänt känd som en snål pantlånare, om än av tomtesläkt.

Drömmen var stark och innehållsrik. Scrooge fick ta fram gåspennan och bläcket för att skriva ner alla de varelser han mött. Hubert Hare, de fattiga barnen Cratchit, sin egen mor och far, månen själv, några tomtar, sitt framtida livs ande, en kvinna vid namn Izabelle och ett barn som hette Edi.

När han hasat sig ut i köket satt musen Marley där och knaprade på en bit Stilton-ost. Som om ingenting hade hänt.
Prosa av Nanna X VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2022-01-06 11:16Bookmark and Share


  Lars Thorelli VIP
Ett fint uppvaknande till verkligheten för vår vän Scrooge och den trogne husmusen som befunnit sig i drömmens rike slår in vår julstafett i vackraste tomtepapper. Fint gjort av dig Nanna.
Ser fram emot flera kommande eventuellt vår-poetiska skrivarstafetter längre fram
2022-01-11

  Redaktion poeter.se VIP
Cirkeln är sluten. Så mycket har hänt, och ingenting? Och så skönt att husmusen Marley inte är död, har liksom hoppats på hans återvändande hela sagan. Tack för en spännande och mångfasetterad saga! Och Gott Nytt År alla poeter!
2022-01-11

  the wildcat VIP
ett fint slut och duktigt sammanknutet av tomtesäcken/Mvh
2022-01-10

  lodjuret/seglare VIP
Skrivarverkstad har man ju hört talas om, men 'skrikarverkstad', det är väl då man trilskas i kör? Som en sådan där julsångarkör en själv ser på film ibland...
Du skulle nog ha skri-klåda om du hade en arbetande granne som min. Han har 'jobbat hemma' sedan 2015 ungefär, han har egen snickar-verkstad i lägenheten. Eller så får han 'verktygslåda i present' varje år och så provar han varje dag året runt, om grejerna 'håller vad de lovar'. Men du fick ett set pennor i present i år och nu provar du 'om de håller måttet'?
2022-01-07

  Nanna X VIP
Glömde tagga texten först, tack för påminnelsen. God fortsättning alla!
2022-01-07

  Cikoria Blå VIP
Det var ett smart slut . Du har samlat ihop lite av var och ens bidrag och låtit det ta plats här i den sista delen. Det känns respektfullt, både mot sagan, och mot oss som "hittat på" varsin, eller vars två, kapitel.
.
Det har varit roligt att delta!

2022-01-06

  Maria Sundelin VIP
Bra sammanfattning
2022-01-06

  TrollTörnTrappan VIP
Skönt, så enkelt var det med den historien?! eller komplext i alla fall?!

Känns som att hela stafetten har fått vara med i Charles saga... som en spökdröm han glömde nedteckna ;-) Hursomhelst, M. var ju en faktiskt befintlig mus i vår historia - så då må pantlånaren haft potential att bli tomte också?!
2022-01-06

    Khayyam
Tröttsamt juleländet är över.
2022-01-06

    Lena Söderkvist VIP
Söt avslutning på julsagan.
2022-01-06

  MALVAA VIP
En fin avslutning till en fin julsaga som förhoppningsvis blir till en julsaga bok :)
2022-01-06

    Lars Gullberg VIP
fint att se dej på skrivhumör. Det här är klassisk Nannaistisk lyrik när den är som bäst.

God forstsättning
med framgång hälsa oh väl

/Lars
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X VIP