Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VIII. På botten av glömskans flod

Han sjunker djupare för varje dag,
i Lethes strömmar driver han omkring.
Av den har varit finnes ingenting,
ej heller trygga känslan av ett jag.
Han blickar upp mot ytan känslofruset
då ryggen slår mot flodens undre gräns.
Som dova dialoger dånar bruset
i taket av hans nya residens.

I håglöshet är tankarna försjunkna,
apatiskt vilande i svarta dyn.
Han är död redan och förmår ej drunkna,
djupt inbäddad i sjögräsets försyn.
Långt uppe brinner facklor livlöst bleka
och lyser upp en led för Charons eka.









Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-06 10:33



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Underskön klassik
Diktad sonett!
;)
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus