Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omskrivning av min dikt "bortbytingen" till kortare sonettform.


XVIII. Bortbytingen

Min ögonsten har ögon utav sten
där intet ljus kan nånsin tränga in.
Hans hand är skrovlig likt en murken gren
och mossgrönt är hans ömma nya skinn.
Där naglar borde sitta på hans händer
är där istället krökta svarta klor.
I munnen sitter glesa skarpa tänder
som blottas när han hånfullt på mig glor.

I allt jag hade godtagit min lott
evad han föddes välskapt eller ej.
Jag hade utan villkor skött mitt knott
om han ej med sin gäddmun log mot mig!
Må gud förlåta synden mot min son
när jag tar lilla ynglingen till ån.




Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-11 18:45



Bookmark and Share


  cilax VIP
fina stråk
2022-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus