Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Med musikaliska sidominnen från Banjul Vintern 2019.)


**Till Ljudet av det ibland totalt (ordlöst) nedtonade. ..**



Nedsjunkande
In till musiken


När Orden inte
längre bär

På Verklighets
förslöade yta

Ner till Mahler's
förtäckta vrakgods

Intill Sibelius Näck
-ros rötter med årtag
från Lemminkäinen.

Där ovanför de omtal
-ande sagornas värld
. ..

Med allt vad musiken
ger av känslor utan ord

I de Djupaste oro eller i
det skönaste av groende
Kumulativa tongångar

Vajande inuti som
böljande Havstång

Bland slingrande sjö
-hästar som mytiskt

förskjunkna tonarter
I en flytande före
-ställnings värld

Av symfonisk magi

Där de talande orden
ibland kan verka som

Ruttnande tomater

Så bra att reningsbadet
med Musiken då finns
tillgängligt att avnjuta

Även som en urfattig
Människa med ljudet,

från en egentillverkad
Kalimba,kan spela på

Till halvslumrande tur
-ister i sina vilstolar
med bekväma dynor

Under en Palmstrå
-altan,med hopp om

att få någon skärv,till en
hungrande familjs längt
-ansfulla kvällsmåltid.

Med Atlantens svallvågor
skvalpande strax utanför.

I den idylliskt siesta vilande
Turist-anläggnings tillvaron.







Fri vers (Fri form) av Sefarge VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-30 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP