Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomster 5

Blommor är beundransvärda,
färger och dofter älskvärda.
Namnen härstammar från latin,
med svenska namn från fantasin.

Lampborste och Potatisstjärna
är, trots namnen, värda att värna.
Detsamma gäller Neonljuset
inom eller utanför huset.

Sällsynt är Jätteeternellen
åtminstone uppe bland fjällen.
Där kan du inte heller plocka
den vackra krukväxten Snöklocka.

En Kärleksört kan stimulera
till att skaffa två eller flera.
En purpurfärgad Kjortel därtill
lovar dig nästan allt vad du vill.

Vad Pillerfikusen kan bota
om det vet jag inte ett jota.
Kroton är dock inte en krämpa,
för den kan nog vatten sig lämpa.

Zulu-gold är säkert exklusiv,
Ören-på-snören är en snål giv.
Mycket kan täckas med Murgröna,
Nålsäv är minsann ingen skröna.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 71 gånger
Publicerad 2022-02-02 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström