Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt från förra året


Någon sa

Någon sa att jag
Satt i timmar på den mjuka mattan
Lekte med klossar
Medan du sov i rus

Byggde världar med dockor och nallar
I min säng bodde två familjer
De var goda grannar
Pennor och kritor blev en målarskola
När du bars ut på bår från vårt hus

Någon sa att jag lagade min egen mat
Långt innan jag kunde säga fat
Att jag höll dig i handen
Smekte ditt hår
Lät skuggorna falla
Torkade din tår

Någon sa att jag ljög åt dig
Var en duktig tjej
Höll andra borta
Samtal korta

Någon sa att jag vred ditt ansikte mot ljuset
Ville tina allt som var fruset

Någon sa att du ville dö
Men jag skulle klara mig
Jag var ditt frö
All växtkraft i mig
Inget kvar till dig
Jag ringde 112
När du inte reagerade
Inte kunde stå

Någon sa att mitt ljus var för starkt
Skratten för höga i våra rum
Att jag måste vara tyst eller gå ut
Om inte livet skulle ta slut
Att jag tvingade dig att leva
Genom att finnas måste du vara
Jag hindrade dig att fara

Någon sa att jag inte förstod
Hade för stort mod
Måste inse att din kropp var utom hopp

Någon sa att det var tur att den som förlorade dig var jag
För jag var inte svag

©Malin Tyberg





Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2022-02-12 00:23



Bookmark and Share


  cilax VIP
fin
2022-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP