Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart som natten

 

Du sa, inte ens natten

är lika mörkt svart

som jag känner mig inuti.

 

Jag svarade, det svarta

kan skänka dig en tröst.

 

En svart fågel

flyger med trasiga vingar 

över oss.

 

Mitt blod är svart,

ditt blod är svart.

och det blänker

som silver i natten.

 

Du sa, rött vin

är det enda som fungerar.

Drycken för dig och mig.

 

Ur askan blir vi något annat

föds som nya igen.

 

Den svarta fågeln vågar landa,

vi blir något annat

långt bort någon annanstans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Glöden VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-12 16:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP