Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Blommornas språk

Om du ska köpa blommor
så bör du vara florist
kan du blomsterspråket
blir köpet mindre trist

Du väljer då de rätta
av antal och av färg
för utbudet är stort
i blomsterflorans snärj

En ros till den du älskar
två stycken till en vän
de kanske ska vara röda?
det har jag allt på känn

Vad ger man till en brud?
är något jag ej vet
ska blomman vara vit?
kanske en hemlighet

När man säger förlåt
vilken sort gäller då?
av flickan i butiken
ett svar du nog kan få

En blomma i vardagen
en välkommen gäst
ge den till en hjärtevän
eller dem du gillar mest

På bröllopsdagen ger man
det vackraste som finns
det är hos den älskade
som äkta kärlek vinns

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 373 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-18 07:08



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fint om blommor!
:)
2022-02-24

  Eva Helene VIP
Inte så många som tänker på blomsterspråket nu för tiden. Kan ge en extra dimension när man köper en blomma.
2022-02-22

  Susen VIP
Suveränt! Du är en mästare på att rimma. Imponerande
2022-02-21

  Kungskobran VIP
Jag ger dig min kärlek
det enda jag har
låt den för alltid stanna kvar
2022-02-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Jättefint! Ja att få blommor är den finaste gåvan...
2022-02-18

    Lena Staaf VIP
Blommor som är skönhet och glädje. Förhöjs av floristen! Fint skrivet.
2022-02-18

  Blomma-Stjärna VIP
så fint!
2022-02-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om blommornas tysta men tydliga språk.
2022-02-18

  Feliaxel VIP
Vackert om blomsterspråket
2022-02-18

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt
2022-02-18

  Öknens Ros VIP
Blommornas språk kan betyda mycket.
2022-02-18

  Maria Sundelin VIP
Ja, att kunna färgers och blommors betydelse gör det lättare
2022-02-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO