Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fundamentalismen

De hade all tro tillgänglig.
hela menyn
Men fundamentalismen föll på dem.
Vi somnade i misstro, förskräckta till morgonen,
När gryningen dyker upp i andra solarier,
Det verkar som att det finns en annan framtid, i radioglädje.
I andra paralleller dör människor för allt och ingenting ...
Av blindhet, av hat, av frihet, av hunger, av girighet,
.... och ju längre bort faktum, desto mindre eko.
Ibland räddar vi några av oss ...
Och vi befriade bröstet från det stora skamgreppet
Med en kopp upphöjd till solidaritetens podium!
Idag vet vi hur vi ska dö ....
Under skräckflykten ... på hoppets vingar ...
Och bland alla skrikens ansikten ....

Men vi vet inte hur vi ska leva!
När du sväljer all din hunger i en maträtt,
Eller göm all skönhet i en trasa.
Vi vet inte...
Vi vet bara hur vi ska vakna, fortsätta.
Uppfräschas av duschen som renar porerna
Och tvättar fasansfulla kränkningar från minnet
Den där intoleransen sprider sig ...
att fundamentalismen
De dödar ...




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-02-20 13:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är fundamentalist.
Kristen sådan.
Och jag är det med stolthet.
Utan ett fundament kan man inte bygga ett hållbart hus.
Bibeln är mitt fundament.
Eftersom jag älskar Jesus älskar jag Hans Ord och vägrar att kalla Honom lögnare.
2022-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos