Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
argh, läste litteraturhistoriska böcker idag, inspirerad av allegoriska saker. Sr Gwain and the Green knight bland annat.


Riddarens möte med två vackra kvinnor

Han väntade där
på att rida ut
på sitt stora äventyr


Men innan han red ut
kom den vackraste kvinna
han någonsin hade mött


Hon sade: "Rid ut
idag och mött kriget
eller stanna här med mig"


Han svarade inte i ord
utan i handling och red
bort med våldet i sinnet


Hon var kvar upp i hans borg
och grät tårar innan hon sa
"han fick inte veta mitt namn"


Och han möte en kvinna på
vägen och hon var naken och skrek
kom hit min älskare och ta mig


Han kunde inte stoppa sig själv
och tog henne i sina armar
medans hon viskade: "du valde mig"


Sen sa hon
din tid är kommen riddare
du valde mig kriget före freden


Och bakom honom ven
en bågskytts sträng
och pilen borrade sig in i hans lungor


Och i hans borg
så grät Freden över
allt blodet som runnit




Fri vers av virre
Läst 679 gånger
Publicerad 2006-08-01 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre